Denumirea aniversarilor nuntii
Obiceiuri nunta

Denumirea aniversarilor nuntii

de

Dupa desavarsirea nuntii cel mai important lucru pe care il ai de facut este sa apreciezi omul de langa tine, sa te bucuri de toate cate iti ofera viata si sa sarbatoresti cat mai multi ani petrecuti impreuna. Pentru fiecare aniversare importanta exista cate un simbol specific. Este bine sa le cunosti pentru a te putea pregati din timp cu accesoriile specifice si a te putea bucura din plin cu partenerul tau.

Desigur toata lumea cunoaste ca exista nunta de argint, nunta de aur si nunta de diamant. Dar exista numeroase alte aniversari pe care le poti consemna si sarbatori printr-o modalitate specifica. Asa ca invata sa te bucuri de fiecare zi si apoi de fiecare aniversare pe care o poti face memorabila.

Prima ta aniversare este chiar ziua nuntii care mai poarta numele de nunta verde sau de bumbac.

A treia aniversare este nunta de piele. Poate suna ciudat sa asociezi nunta cu pielea, dar exista totusi o explicatie logica: asa cum pielea devine fina doar dupa ce este prelucrata si tabacita, asa si tinerii casatoriti devin cu adevarat un cuplu dupa ce trece o vreme si dispar inevitabilele disensiuni initiale.

A cincea aniversare este nunta de lemn. Asemeni lemnului care se ciopleste cu rabdare si perseverenta si casatoria este o opera la care cei doi isi aduc aportul si o construiesc zi de zi.

A saptea aniversare este nunta de cupru. Cuprul este metalul zeitei Venus, protectoarea iubirii si a relatiilor fericite.

A zecea aniversare este nunta de trandafir. Odata cu trecerea anilor relatia de cuplu ajunge la maturitate si infloreste asemeni trandafirilor, florile dragostei.

A douasprezecea aniversare este nunta de patrunjel, simbol al sanatatii si aromei puternice. Cei care au ajuns la acest numar de ani petrecuti impreuna au cu siguranta o relatie sanatoasa si stiu sa isi condimenteze existenta cu diverse momente deosebite.

A cinsprezecea aniversare este nunta de sticla, adica a frumusetii, puritatii, modestiei si intelegerii.

A douazecea aniversare este nunta de portelan, adica a linistii si a fericirii reinnoite.

A douazeci si cincea aniversare este nunta de argint, simbol al curateniei. Acest eveniment se poate sarbatori si in biserica, ocazie cu care se pun cununi de argint pe capul celor doi si se schimba verighete de argint care la insotesc pe cele de aur.

A treizecea aniversare este nunta de perle, simbol al bunatatii si frumusetii. Cu aceasta ocazie se cuvine ca sotul sa isi exprime dragostea si respctul fata de sotie cu un sirag de 30 de perle.

A treizeci si cincea aniversare este nunta de panza, sugestie a celor doua fire strans impletite intr-un ansamblu echilibrat.

A patruzecea este nunta de rubin, piatra pretioasa sugerand iubirea consistenta si durabila.

A cincizecea aniversare este nunta de aur cand cei doi sunt incununati cu coroana de aur si legatura lor este din nou consfintita de biserica. Verighetele sunt innoite, semn al inceperii unui nou ciclu existential.

A saizecea aniversare este nunta de diamant, simbol al dragostei nesfarsite.

A saizeci si cincea este nunta de fier, simbol al unei vointe implacabile de a fi impreuna la bine si la greu, in sanatate si boala.

A saptezecea aniversare este aceea a gratiei, a recunostintei.

A saptezeci si cincea aniversare este aceea a bijuteriei coroanei. Cei care ajung sa sarbatoreasca acest moment sunt cu adevarat de invidiat pentru ca au gasit in celalalt un adevarat partener pe viata, loial si prezent in permanenta.
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: