Obiceiuri imprumutate
Obiceiuri nunta

Obiceiuri imprumutate

de

Cunoscut in folclorul american ca si “Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue and a Silver Sixpence in Her Shoe”, proverbul a devenit litera de lege.  Este zicala dupa care orice mireasa isi organizeaza nunta.

Trebuie insa sa stii si ce inseamna. Pentru ca totul are o semnificatie aparte, urmand o logica a succesului unei nunti sau chiar al unei casatorii. Inca din perioada Victoriana, aceasta aducea noroc, in prezent multe mirese incearca sa aiba cate un obiect din fiecare in tinuta proprie de la nunta.

“Ceva vechi” reprezinta legatura dintre mireasa-familie-trecut. Vechiul este un simbol al continuitatii. Ca simbol al acestei conexiuni, multe mirese aleg sa poarte o piesa de bijuterie antica, transmisa din generatie in generatie. La fel de des mireasa opteaza sa poarte ceva din tinuta mamei sau a bunicii la propria lor nunta, poate chiar o batista sau o esarfa.

“Ceva nou” este reprezentarea norocului si a succesului pe care mireasa spera sa-l aiba in noua viata de familie. Ai ghicit! Elementul de noutatea este adesea rochia, insa exista si cazuri in care elementul de noutate este adus de orice, de la florile pentru nunta pana la verighete. Purtand un articol nou la propria nunta transmite mesajul ca tu si sotul tau create o legatura care va rezista pentru totdeauna, o legatura noua, o viata noua.

Familia si prietenii vor fi mereu aproape cand vei avea nevoie de ajutor aflata in postura de mireasa. “Ceva imprumutat” este simbolul acestui ajutor venit din partea apropiatilor. Si acest lucru imprumutat este important, conditia esentiala este ca el sa provina de la o mireasa fericita. Aceasta ii ofera noii mirese o farama din fericirea si implinirea ei. Orice lucru imprumutat pentru nunta ta trebuie returnat la timp. O piesa de bijuterie de la un prieten drag poate fi alegerea ta. Daca ai o prietena apropiata care a purtat spre exemplu o bratara de cand o cunosti tu este in regula sa imprumuti obiectul, acesta devenind o dovada a prieteniei voastre. In cazul in care a purtat bratara si in ziua nuntii, ai castigat de doua ori.

Albastru este o culoare cu traditie. Simbol al loialitatii si al puritatii, “ceva albastru” este adesea la o nunta o jartiera, iar in vremurile stravechi mai existau bandanele albastre care se legau de mijlocul de transport pentru a simboliza dragostea, modestia si fidelitatea. Noile vremuri aduc noi trenduri. O floare albastra in parul miresei, tema albastra a nuntii sunt elemente ce tin de noua reprezentare a albastrului in nunti.

Miresele onoreaza aceste traditii de secole. Nu neaparat pentru o oarecare obligativitate se intampla acest lucru, ci pentru doza de amuzament pe care aceste elemente noi, vechi, albastre sau imprumutate o pot aduce. Orice traditie frumoasa nu trebuie sa dispara. Incurajand pastrarea obiceiurilor incurajam pastrarea sentimentelor de-a lungul vremurilor.

Unde mai pui ca aceste elemente se presupune ca aduc si noroc. Pana la urma, putem vedea aceasta traditie ca o exprimare a admiratiei pentru cateva persoane speciale din viata noastra.

Intr-o zi deosebita, ai nevoie de oameni deosebiti pentru a avea un eveniment perfect.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: