Activitati amuzante pentru copii prezenti la nunta
Organizare nunta

Activitati amuzante pentru copii prezenti la nunta

de

La intrebarea daca ar trebui invitati si copii la nunta sau doar adulti, singurii in masura sa raspunda sunt mirii. Depinde de perspectiva lor asupra problemei daca la ceremonie si la receptie paticipa sau nu copii.

Daca raspunsul este negativ, invitatii nu trebuie sa ia acest lucru drept un afront adus familiei. Inseamna pur si simplu ca mirii nu vor ca in timpul ceremoniei de la biserica sa fie intrerupti de plans de copil sau receptia sa fie tulburata de micuti care alearca care-incotro. Desigur exista situatii in care invitatii nu pot sa isi lase copiii pentru o zi intreaga, astfel sau vin insotiti, sau nu vin deloc.

O idee tot mai exploatata este aceea de a angaja baby sitteri pentru diverse ocazii. Ceremonia si petrecerea de nunta pot fi ocazii potrivite pentru asa ceva. Chiar daca presupune costuri suplimentare, angajarea unui baby sitter poate fi o idee buna pentru a tine copiii supravegheati si pentru a le da diverse sarcini.

Pentru mirii care doresc sa invite familii cu copii exista idei amuzante, jocuri sau ocupatii pentru cei mici, pentru a-i tine ocupati si linistiti. In general copiii sa dau in vant dupa jocurile care presupun indemanare si participare efectiva.

  • Pentru fetite spre exemplu se poate pune la dispozitie voal alb pentru a-si confectiona diverse accesorii, fundite sau buchetele ca amintire de la nunta. Baietii isi pot face papioane din materiale asemanatoare cu cel al cravatei mirelui. Pentru a tine situatia sub control ar fi bine ca macar unul-doi adulti sa instruiasca copiii asupra a ce au de facut, propunand si un concurs pentru a-i motiva sa lucreze bine. In activitatile de acest gen este bine sa fie implicati si fotografii. Copiii vor fi mai implicati pentru ca cei mai multi adora sa li se faca poze, iar parintii vor avea o amintire frumoasa dupa nunta.
  • Ca joc amuzant pentru copii se poate organiza un concurs in care se impart coli albe si creioane de colorat. Copiii sunt rugati sa deseneze si apoi sa coloreze imaginile cu mirele si mireasa. La masa unde sunt asezati copiii poti schimba aranjamentele clasice cu diverse coli tiparite cu diverse imagini pe care cei mici trebuie sa le coloreze. Pentru copiii mai mari gasesti o sumedenie de jocuri bazate pe imagini pe care le poti descarca de pe intenet si le poti printa.
  • Pentru copiii care au program de somn bine stabilit este indicat sa se amenajeze o sala sau o zona mai retrasa unde se pot odihni, fie pe fotolii mai largi trase fata in fata, fie chiar pe canapele. Ar fi pacat ca parintii sa fie nevoiti sa plece de la receptie pentru a nu strica programul de somn al celor mici.
  • Pentru a evita murdarirea hainutelor de petrecere, ar fi bine ca parintii sa aduca micutilor invitati haine de schimb. Astfel in timpul mesei si copiii si parintii pot fi mult mai relaxati.

Pentru a avea o zi lipsita de griji suplimentare fata de cele care oricum sunt inerente acestui eveniment, consultati-va cu invitatii vostri care vor sosi la nunta insotiti de copii. Intrebati-i in legatura cu obiceiurile celor mici sau jocurile lor preferate. Rugati-i sa va dea sugestii legate de cum ar trebui tinuti micutii ocupati.
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: